Kukkants be hozzám – konyha-felújítás (inkább csak ráncfelvarrás)

Konyhánk étkező részét turbóztam a fel a napokban. Nagy szerencsénk volt, hogy 8000 Ft ért leértékelt, minimális hibás étkező székeket tudtunk venni, 2 db- ot Moemaxban… persze az épülő út miatt a teljes útzárkor cipelte be férjem, szerencsére nem messziről 😀 Még jó hogy nem szekrényt vettünk😂.

Viaszos vászon terítő Jyskből van. Mosható, világosítja a teret.

A régi étkező szék támlája türkizre lett festve, kapott egy szürke polár huzatos szivacsot is az ülőrészére. A szivacs régi matracból lett levágva, az anyag maradék. A szivacsot ragasztóval középen rögzítettem, a huzat levehető gumis. Lábait még itt ott fehérrel kenem majd le. Így mindenképpen kényelmesebb.

De a lényeg a gyerekek által leamortizált és összekent koszos fal eltűntetése volt… Mosható latexszel kentük le, de a mosás sem volt elég sajnos, már nagyon zavart. Pedig még 2 éve sem lakunk új otthonunkban. Persze gyerek magasságban a fekete fal lenne az ideális, vagy Gru stílusban “ne nyúljatok semmihez “, de ez nem megoldható 😂😁 A fal halvány szürke alapot kapott, (a székek huzata és kanapé miatt) amibe lapos kis ecsettel türkiz csíkokat tettem. A türkiz színt szeretem és a kanapé is most ilyen színű védőplédeket kapott (Pepcoból). Mivel egyenes vonal húzása nehézkes ezért lett így megoldva a teteje. Ecsettel festettem. Maradék fehér falfesték lett feketével keverve. Illetve a színesek, akril festékek (Kikből). Sima univerzális lakkot szoktam venni.

Lámpást 4 éve készülök venni, ez az egy dekoráció lelhető fel kb. a lakásban (fali képeket leszámítva) a porallergiánk és kacatmentes életstílusunk nem is akar többet 😉 A fal így kicsit gyémánt blokkos lett (Minecraft), de a gyerekek nem bánják. Kicsit hosszúra sikeredett a beszámoló, de remélem élveztétek.