Mosható betétet? Most komolyan???

Mosható betétek?!

Igen! Mit szólnál ahhoz, ha ahelyett, hogy minden hónapban a boltban töltenéd el az értékes időtöket sorban állva újra és újra drága és egészségtelen betéteket vásárolva, inkább kényelmesen betennéd azokat a mosógépbe, ugyanúgy, mint a fehérneműiteket és az elkövetkezendő öt évben nem lenne gondod új betétek beszerzésére? Ugye, hogy jól hangzik? Nos, ez korántsem lehetetlen!

Sok éves tesztelés és tapasztalatszerzés során kifejlesztem a legkényelmesebb modelleket, kiválasztottam a legszebb mintákat, kipróbáltam sok természetes mosóport és a végeredmény egy egészséges, pénztárcabarát megoldás lett! Egyszerűen tökéletes!

Fájdalmas a menstruációd? Görcsök gyötörnek? Szeretnél a tampon és az eldobható betét helyett egészséges, környezetbarát megoldást használni a piros betűs napokon? Segítek!

Tudtad, hogy a tamponokat is gyapotból állítják elő? És azt tudtad, hogy a hagyományos gyapot termesztése során használják fel a legtöbb mérgező, egészségre káros növényvédő és rovarirtó vegyszert, melyek aztán a tampon felhelyezésével a szervezetedbe is felszívódhatnak és egy sor kellemetlenséget, akár súlyos betegséget, rákot is okozhatnak?

Az eldobható betétek műanyagból vannak, ami amellett, hogy 500 év alatt sem bomlik le, meggátolja odalenn a szellőzést is, táptalajt biztosít egy sor baktériumnak. Csakúgy, mint a tamponokat, a betéteket is klórozással fehérítik, amivel a környezetet is szennyezik, és neked sem tesznek jót.

A Ritakreativnál minden bőrt érő felület 100% pamutból és bambuszból készül puha, kényelmes és lélegző anyag. Viselése közben alig észrevehető, hiszen fehérneműnkkel azonos textíliából készülnek, többféle méretben és vastagságban. Imádni fogod őket! A varráshoz használt alapanyagok mind a kényelmet szolgálják.

Mosható betétet? Most komolyan???

Lett már foltos a fehérneműd? Kidobtad? Azt hiszem a legtöbbünk kimosta. Csak ugyanezt kell tenni a betéttel is.

Úgy gondolod, hogy az eldobható betét steril? Vagy csak a becsomagoltsága és a fehérített megjelenése miatt gondolod? Nagyon gyakran tele vannak veszélyes kémiai anyagokkal, amelyek a bőröddel érintkezve felszívódnak, és bekerülnek a szervezetedbe. Nem beszélve mindarról, ami csomagolás, szállítás közben belekerül (ezek nem steril környezetben készülnek).

Amit magad tartasz tisztán, azt kontroll alatt tudod tartani. Csak azt használod, amit elég tisztának érzel, és csak a saját környezeteddel érintkezik.

És persze ott van a rettegett toxikus sokk szindróma (TSS), ami ellen a legjobb védekezés a betét. Minden hüvelybe felhelyezett eszköz kiszáríthatja azt, megszüntetve a természetes védekezőképességét. Így egy apró sérülés is lehetőséget adhat a baktériumok véráramba kerülésére.