Mosható betét – hogy is van ez?

Az egészségügyi betétek használata egy nő életének több mint felében jellemző. Kislány kortól nagymama korig kísér bennünket a termékenységünk bizonyítéka, átka, vagy áldása.

Nagymamáink korában a ruhák fehérneműbe hajtogatása, majd a vatta szüleink korában, végül az eldobható egészségügyi betétek kerültek előtérbe.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a természetesség, és a vegyszerek elkerülése. Így készülnek, és készültek el a mosható egészségügyi betétek, amelyek a természetességet ötvözik a modernitással.

A menstruáció nem szükséges, hogy havonta ismétlődő kellemetlen, sőt fájdalmas esemény legyen. Vegyük nagyanyáink módszerét és fűszerezzük meg egy csipetnyi dizájnnal! Legyél akár tinédzser, akár idősebb, mi azon dolgozunk, hogy megváltoztassuk a Te és környezeted életét, pozitív irányba!

Zárjuk ki életünkből a mérgező anyagokkal teli, eldobható betéteket és tamponokat! Ehelyett óvjuk egészségünket és Földünket 100% pamutból és bambuszból készült, foltmentesen mosható betétekkel!

Nem jó az eldobható?!

Akárhogyan is nézzük, az eldobható betétek és tamponok egészségtelenek és szennyezik a környezetet. Egy nő életében nagyjából 10 000 tampont és betétet dob ki, aminek a nagy hányada le sem bomlik vagy nagyjából 500 év kell hozzá, hiszen műanyagból is van, nem is beszélve arról, hogy a tamponokat és betéteket klórozással fehérítik, és a zseléről, ami kőolajszármazék, jobb esetben a búzában található keményítőből állítják elő.

Sajnos nem minden országban írják rá az eldobható betétekre, tamponokra, hogy valójában miből is készítik őket, így például hazánkban sem kötelező. Mindenképpen rosszat tesz a szervezetünknek, mert a zselékristályok által “bezárt” folyadékban nagy eséllyel fordulhatnak elő és szaporodhatnak tovább a baktériumok, nem is beszélve az emiatt eléggé kellemetlen szagokról és ezek a betétek még csak nem is kényelmesek!


Az általam készített termékek minden bőrt érő felülete 100% pamutból és bambuszból készül puha, kényelmes és lélegző anyag. Viselése közben alig észrevehető, hiszen fehérneműnkkel azonos textíliából készülnek többféle méretben és vastagságban. Imádni fogod őket!